• Allplan Bridge

Profesionalna BIM rešitev za gradnjo mostov!

Inženirji delajo z enotno rešitvijo od izdelave parametričnih modelov z visoko stopnjo podrobnosti, vključno s prednapetostjo do integracije gradbenega procesa in strukturne analize modela.

Allplan Bridge 2020

Z Allplan Bridge je bila ustvarjena povsem nova platforma, ki je zasnovana za najpreprostejše delovanje in učinkovite delovne procese. Z uporabo skupnega modela mostu namesto dveh ločenih za strukturno analizo in podrobnost, se izboljša interdisciplinarno sodelovanje. Parametrični model in obsežna avtomatizacija delovnih korakov drastično zmanjša čas, ki je potreben za izjemno zamudne spremembe  v zasnovi. Allplan Bridge je BIM rešitev nove generacije, ki bo spremenila način oblikovanja in izvedbe mostov.

Allplan predstavitev in dodatne informacije

Info

Izdelava modela

Allplan Bridge so razvili priznani strokovnjaki za most. Opis parametričnega modela 3D upošteva postavitev ceste, poravnavo mostov in zahtevane preseke, zaradi česar je konfiguracija modela hitra in učinkovita. Zapletene geometrije, vključno z dvojno ukrivljeno poravnavo in spremenljivimi preseki, je mogoče enostavno ustvariti. Uporabnik mora samo določiti značilne preseke in Allplan Bridge bo natančno izračunal vse različice preseka v skladu z določenimi tabelami ali / in formulami.

Armiranje je enostavno

Allplan Bridge omogoča enostavno modeliranje številnih vrst prednapetosti: s takojšnjo ali poznejšo vezjo, notranjo in zunanjo, vzdolžno, prečno in navpično, pa tudi z nestandardno geometrijo. Na podlagi uporabniško določenih 3D točk program samodejno ustvari geometrijo tetive vzdolž strukture mostu.

Načrtovanje sekvenc napora

Za vsako tetivo, določeno v modelu, je mogoče določiti zaporedje napora. Napor, klin in sprostitev so dostopne akcije. Ta dejanja se izvajajo na začetku tetive, na koncu ali na obeh straneh hkrati. Za optimizacijo obvladovanja tetive na tetivah zaporedja stresnih dejanj shranimo kot poimenovane ‘stresne skupine’.

Referenčni standardni profili

Standardno in večkrat razporejene dele preseka, kot so vzdolžni ojačitve v jeklenih in kompozitnih delih, je mogoče enostavno namestiti.

Integracija četrte dimenzije

Čas kot četrta dimenzija se upošteva pri določanju postopka gradnje. Med drugim je mogoče določiti in primerjati različne načrte za isto konstrukcijo mostu.

Izračun vrednosti preseka

Izračun vrednosti preseka je bistven korak pri izdelavi analize. Izračun podpira vse vrste odsekov s poljubno geometrijo.

Prihranite čas s parametri

Predmete iz Allplan Engineering knjižnice lahko sklicujete v Allplan Bridge 2019 in tako dodate dodatne podrobnosti, na primer o svetilke ali sidrne naprave tetiv, na model mostu.


Priročna uporaba

Edinstveno parametrično krmiljenje omogoča hitro in učinkovito upravljanje neizogibnih sprememb, ki se pojavijo med postopkom načrtovanja, s čimer prihranite čas in denar. Delo z Allplan Bridge je zelo priročno in posebej prilagojeno zahtevam mostnega inženiringa.

Zelo hitre spremembe

Allplan Bridge vam pomaga obvladovati neizogibne spremembe, ki se pojavijo med postopkom oblikovanja. Opis parametričnega modela je idealna podlaga za prilagajanje spremembam oblikovanja. Spremembe so vključene samo ob njihovem nastanku in vsi drugi povezani člani se samodejno posodobijo.

Nemotena izmenjava podat.

Vključevanje podatkov o cesti, ki se uporabljajo za poravnavo ceste / mostov, je enostavno doseči z Allplanovo odprto BIM platformo Bimplus. Inženir mostov mora prevzeti le podatke o cestah in lahko takoj začne z zasnovo mostu. Ko je zasnova končana, se lahko parametrični model prenese v Allplan Engineering in v programsko opremo za analizo.

Inteligentna baza podatkov

Allplan Bridge ima koristi od vgrajene baze podatkov, ki nenehno beleži spremembe, ko projekt napreduje. To zagotavlja, da se vhod nikoli ne izgubi.

Od modela do časovnega načrtovanja

Parametrični model mostu, ustvarjen v Allplan Bridge, lahko razdelimo na posamezne konstrukcijske elemente. Te lahko prenesemo v Allplan Bimplus in jih povežemo s časovno značilnimi atributi.

LearnBIM je interaktivna online platforma, namenjena delujočim v gradbeni industriji, ki so pripravljeni narediti korak proti digitalizaciji poslovanja in zakorakati v svet BIM rešitev. Z inovativnim pristopom učenja LearnBIM boste obvladali orodja najnovejših BIM programskih rešitev in svoje poslovanje usmerili v uspeh.