Arhitekti uporabljajo Allplan!

ALLPLAN razvija rešitve za arhitekte, ki pokrijejo celoten proces dizajna in sodelovanje s projektnimi partnerji povzdignejo na novo raven.

Pravo orodje za vsako nalogo

Razpon arhitekturnega dizajna obsega tako posamezne hiše kot izjemne prelomne projekte. Oboje zahteva najvišji nivo znanja, inovacije in ustvarjalnosti.
Da lahko to dosežejo, morajo arhitekti imeti možnost delati v 2D in 3D, učinkovito komunicirati z dizajn partnerji in izvesti najvišjo kvaliteto dizajna.
ALLPLAN ponuja idealne programske rešitve za vse te naloge.
Spodaj boste našli podrobne informacije o produktih, pričevanja strank in navdihujoče referenčne projekte.

Ustvarjeno s strastjo

Nova verzija Allplan Architecture 2020 se osredotoča na modeliranje. Modeler za stopnišče, prvič predstavljen v Allplan 2019, smo razširili, da bi še povečali produktivnost in prijaznost uporabniku. Predstavljamo tudi novo orodje za modeliranje različnih vrst streh z vmesnikom, enostavnim za uporabo, ki temelji na property palettes. Prav tako smo "attribute management" in "object palette" optimizirali za podpiranje delovne motode BIM.

Dizajn pred izgradnjo

Stolpnica Giessen Tower, Dübendorf (ZH), Švica
Mesto Dübendorf, ki se nahaja na vzhodnem robu Züricha, v naslednjih letih načrtuje trajnostni razvoj. Nastala bodo nova okrožja, centri se bodo okrepili in nastal bo nov bivalni prostor. Giessen Tower, visok približno 85 metrov, bo v prihodnosti znamenitost regije.
Izziv:
»Zaradi različne Allplan 3D Model mešanice stanovanj, strukture stolpnice niso rutinske, ne zahtevajo strukture  in ne stavbnih inštalacij. Kompleksni eksterier je prav tako zahteval zapleteno načrtovanje,« pravi Bim vodja Matthias Moog. Po njegovem mnenju te fasade ne bi bilo možno načrtovati drugače kot v 3D.
Rešitev:
Vsa območja in količine lahko zahvaljujoč 3D modelu določimo preprosto in učinkovito. Rezanje in polnjenje lahko določimo tudi iz shranjenih informacij, odvisnih od komponent, imenovanih atributi. To je uporabno, ko določamo stroške. Zahvaljujoč BIM-u lahko dosežemo zelo visok nivo cenovne natančnosti, ki jo…

The Circle, letališče Zürich (ZH), Švica

Največji projekt za stolpnico v Švici postaja resničnost: po šestih letih intenzivnih priprav je konec aprila 2015 označil simbolno zeleno luč za izpeljavo velikega projekta »The Circle« na letališču Zürich. S skupno investicijo 1 milijarde švicarskih frankov  in dosegljiva peš iz terminala nastaja visokokvalitetena gradnja z mešano rabo z 180,000 kvadratnih metrov uporabnih površin. Prva in druga faza bosta končani leta 2018 oziroma 2019. Allplan Arhitektura v praksi The Circle, letališče Zürich (ZH) Švica 2009. Flughafen Zürich AG je oznanil, da bo lansiral gradnjo novega večjega projekta na letališču.

LearnBIM je interaktivna online platforma, namenjena delujočim v gradbeni industriji, ki so pripravljeni narediti korak proti digitalizaciji poslovanja in zakorakati v svet BIM rešitev. Z inovativnim pristopom učenja LearnBIM boste obvladali orodja najnovejših BIM programskih rešitev in svoje poslovanje usmerili v uspeh.

BIM dizajn

Allplan vam omogoča, da najprej gradite virtualno, nato pa v resničnosti. Možne napake in konflikte pokaže že zgodaj med fazo dizajna ter se vam tako pomaga izogniti zamudam med gradnjo.

Svoboda oblikovanja

Zmogljiv Parasolid modeling kernel iz Siemensa, ki je integriran v Allplan, vam da večjo svobodo za ustvarjanje 3D modelov.


Vizualizacija na nivoju

Integriran CineRender iz Maxona vam omogoča, da ustvarite visokokvalitetne vizualizacije intuitivno in učinkovito neposredno iz Allplana.


Natančnost

Risbe so pridobljene iz BIM modela in so tako vedno posodobljene. Poleg tega močna orodja za načrt in dizajn ponujajo maksimalno natančnost med generiranjem risb.Zanesljiv quantity takeoff

Izkoristite maksimalno zanesljivost v quantity takeoff sobni urniki, izračuni uporabnih površin in seznami vrat, ki so generirani iz 3D modela.
Izmenjava podatkov

Za zagotovljeno nemoteno in zanesljivo izmenjavo podatkov s partnerji programska oprema vključuje visokokvalitetne vmesnike z vsemi konvencionalnimi formati, vključno z DWG, DXF, DGN, IFC4, in PDF.


Fleksibilnost uporabe

Allplan je prilagodljiv za vaš individualni proces dizajna, od izključno dvodimenzionalnih delovnih risb do na objekte usmerjenega BIM pristopa.Optimizirano timsko delo

Z Allplanom lahko na projektu sodelujete tako znotraj pisarne kot na več lokacijah. Skupaj s platformo v oblaku Bimplus in Allplan Share postane multidisciplinarna koordinacija BIM modelov realnost.

Hitra rast produktivnosti

Sodoben in intuitiven uporabniški vmesnik ponuja delo na osnovi vlog in nalog, kar vam omogoča hitro učenje in večjo produktivnost.4K/UHD

Allplan je prav tako idealen za uporabo na posebej močnih visokoresolucijskih monitorjih (4K/UHD monitorji z 3840 x 2160 piksli in več).


Allplan predstavitev in dodatne informacije