Inženirji uporabljajo Allplan!

Armatura je pomemben element celovitosti katere koli betonske konstrukcije, vendar trenutno sredstvo za doseganje učinkovitega delovnega toka za detajlne naprave za armiranje pušča veliko prostora za izboljšave. Zamik v komunikaciji med gradbenim inženirjem, splošnimi izvajalci, podizvajalci in osebjem na terenu lahko privede do dragih napak in konfliktov na delovnem mestu.

Armatura in opaž za betonske konstrukcije - hitro in enostavno

Allplan Engineering je vrhunska visoko zmogljiva BIM rešitev za gradbene inženirje, ki zagotavlja projektiranje vseh podrobnosti gradbene stroke in nadzor nad projekti. Posebna moč programske opreme je v 3D projektriranju ter prostem oblikovanju armature in opažev do zadnje podrobnosti, kar prihrani čas pri izdelavi projektne dokumentacije in zmanjšuje možnost napak na minimum.

Allplan Engineering

Z Allplan Engineering 2020 vam ponujamo BIM rešitve za inženirje, usmerjene v prihodnost. Značilnost programske opreme je visoka zmogljivost, še posebej na področju sodelovanja med ekipami, kar pripomore k večji učinkovitosti in produktivnosti v vsakodnevnem delu. OpenBIM pristop podpira nemoteno interdisciplinarno sodelovanje s projektnimi partnerji.  Ponuja več izboljšav za inženirje, vključno s pogledi in območji, n prilagoditvami za posamezne države. Prav tako vključuje nove elemente na področju jeklenih konstrukcij in strukturne analize za gradnjo mostov.

Digitalni potek dela na

mega projektu

STUTTGART 21

Stuttgart 21 kot del železniškega projekta Stuttgart-Ulm je eden največjih evropskih infrastrukturnih projektov.Znotraj celotnega projekta je v gradnji pet novih postaj, okrog 120 kilometrov novih železnic in dve novi zgradbi. A ni le velikost tista, zaradi katere projekt tako impresiven. Piše se še inženirska zgodovina, tako v smislu dizajna kot tehnologije. Posebna pozornost bo namenjena hali nove vmesne podzemne postaje v Stuttgartu, ki so jo oblikovali ingenhoven architects.


Arhitekturno visoko prefinjena lupinasta streha, ki jo bo podpiralo 28 geometrično visoko kompleksnih stebrov v obliki čaše, to kvalificira kot mojstrovino sodobne arhitekture, ki je svet še ni videl. Brez uporabe zmogljive BIM programske opreme in produkcijskih procesov, razvitih specifično za ta projekt, bi bila izvedba te zgradbe nemogoča. Inženirsko podjetje Werner Sobek AG, ki je bilo odgovorno za strukturo, lupino in dizajn hale vmesne podzemne postaje se je tako večinoma zanašalo na 3D za oblikovanje.

Velikani v puščavskem pesku

Suhi dok v pristanišču Duqm, Oman

Razcvet gradnje na Arabskem polotoku je dosegel še eno državo: Oman. Sultanat, iz katerega je pomorščak Sinbad nekoč odrinil na svoja slavna potovanja, želi oživiti svojo pomorsko tradicijo in razvija več obalnih območij v nova območja pristanišč. Eno od njih je pristanišče Duqm na jugu države. Blizu mednarodnih linij ladijskih družb, a daleč od razvpite Hormuške ožine, se ta regija, podobna puščavi, razvija v novo pristanišče z industrijsko cono. Jedro novogradnje bosta dva orjaška, 410-metrska suha doka z zmogljivostjo za supertankerje s kapaciteto do 350,000 metričnih ton.


Izziv:

Že zaradi velikanske razsežnosti projekta je to resničen izziv. Dva mogočna suha doka in primerno velika črpalka so le en del projekta. 100-hektarsko območje bo imelo tudi različne ladjedelniške in žerjavne napeljave, globoka vodna sidrišča, skladiščna območja, nastanitvene in poslovne stavbe, treh kilometrov in valobran blizu obale. Projekt je zahteven tudi zato, ker mora biti dokončan precej hitro. Celotna namestitev mora biti po mnenju omanske vlade pripravljena v le treh letih.


Rešitev:

Treba je bilo torej izrazito velik projekt načrtovati v zelo kratkem časovnem obdobju. Strokovnjaki pri Daewoo E & C so se strinjali, da je to mogoče doseči le z najnovejšimi metodami: uporabljati
Building Information Modeling kot učinkovito metodo dizajna – in z Allplan Engineering kot najboljšim orodjem za to delo. 

LearnBIM je interaktivna online platforma, namenjena delujočim v gradbeni industriji, ki so pripravljeni narediti korak proti digitalizaciji poslovanja in zakorakati v svet BIM rešitev. Z inovativnim pristopom učenja LearnBIM boste obvladali orodja najnovejših BIM programskih rešitev in svoje poslovanje usmerili v uspeh.

BIM dizajn

Allplan omogoča virtualno gradnjo objekta s pregledom nad napakami in konflikti v zgodnji fazi projektiranja v izogib zamudam in stroškom med gradnjo.

Poglej video

Nemoten proces načrtovanja

Allplan podpira celoten proces projektiranja, od začetne skice do izvedbenih načrtov z detajli in popisi količin, vse to na eni platformi.


Poglej video

CAD in analize

Statične modele in analize lahko izmenjujete s programi za statične izračune, kot so Frilo Statik, SCIA Engineer in drugimi programi, namenjenimi statičnemu izračunu.
Poglej video

Natančnost

Allplan podpira celoten proces projektiranja, od začetne skice do izvedbenih načrtov z detajli in popisi količin, vse to na eni platformi.

Poglej video

Različna področja

Allplan je primeren za vse vrste projektov, od majhnih do najbolj kompleksnih, tako za visoke kot tudi za nizke gradnje.

Poglej video

Izmenjava podatkov

Za zagotovljeno nemoteno in zanesljivo izmenjavo podatkov s partnerji programska oprema vključuje visokokvalitetne vmesnike z vsemi konvencionalnimi formati, vključno z DWG, DXF, DGN, IFC4, in PDF.


Armatura na najvišjem nivoju

Integriran 3D model, vključno z armaturo, opremo, in če je potrebno tetivami, zagotavlja najvišjo možno zanesljivost in jasnost dizajna.


Poglej video

Optimizirano timsko delo

Z Allplanom lahko na projektu sodelujete tako znotraj pisarne kot na več lokacijah. Skupaj s platformo v oblaku Bimplus in Allplan Share postane multidisciplinarna koordinacija BIM modelov realnost.

Poglej video

Svoboda oblikovanja

Parasolidov modelirnik za popolno svobodo pri ustvarjanju kompleksnih oblik ob manjši porabi sistemskega pomnilnika.

Poglej video

Asociativni pogledi in prerezi

Vse spremembe se izvedejo enkrat in se nato samodejno prenesejo na vse risbe. To zmanjša napake in vam prihrani čas.

4K/UHD

Allplan je prav tako idealen za uporabo na posebej močnih visokoresolucijskih monitorjih (4K/UHD monitorji z 3840 x 2160 piksli in več).


Hitra rast produktivnosti

Sodoben in intuitiven uporabniški vmesnik ponuja delo na osnovi vlog in nalog, kar vam omogoča hitro učenje in večjo produktivnost.

Allplan predstavitev in dodatne informacije

Info