S TERENA PRINAŠAMO IZKUŠNJE IN VTISE O DELU Z BLUEBEAMOM! PREBERITE, KAJ PRAVIJO NAŠI UPORABNIKI!

Lara
31.12.20 10:57 Comment(s)

Bluebeam® Revu® vam omogoča enostavno upravljanje gradbene projektne dokumentacije, neomejen brezplačen oblak in idealno komunikacijo med pisarno in gradbiščem.


S terena prinašamo izkušnje in vtise o delu z Bluebeamom! Preberite, kaj pravijo naši uporabniki.


Bluebeam za pridobivanje meritev

Bluebeam sem odkril pred nekaj leti v norveškem podjetju, za katerega sem delal kot podizvajalec. Od takrat ga nenehno uporabljam za pregledovanje pdf dokumentov, označevanje in opombe na pdf dokumentih ter za primerjanje obstoječih pdf dokumentov. Uporabljam ga kot močno orodje za pridobivanje meritev iz pdf načrtov, ki niso dostopni v dwg formatu. S to zadnjo možnostjo me je Bluebeam preprosto navdušil.


- Edvin Mirojević, MetalCAD d.o.o.

Online izmenjava dokumentacije

Bluebeam največ uporabljamo za popis količin. Z njegovo pomočjo lahko natančno določimo površine in količine, potrebne za pošiljanje ponudbe za delo.
Največja prednost Bluebeama je, da za razliko od običajnih pdf bralnikov obstaja veliko tehničnih možnosti. Omogoča merjenje, risanje, vnašanje dimenzij, označevanje površin.
Zahvaljujoč Bluebeam Studiu lahko preko spleta z ekipo delimo gradivo in vzporedno delamo na istih stvareh. Njegova možnost ustvarjanja hiperpovezav olajša navigacijo po risbah.
Ker program močno olajša številne tehnične postopke, bi ga zagotovo priporočili vsem, ki se ukvarjajo s katero koli tehnično vrsto dela.


- Aksa d.o.o. Zenica

​Iskanje po načrtih s simboli

Bluebeam večinoma uporabljamo za združevanje več pdf datotek, predvsem dokumentacije in načrtov v eno celoto, pogosto pa po pdf-jih ne iščemo samo z besedami, temveč tudi s simboli, kar je njegova prednost.
Prav tako ga uporabljamo pri pretvarjanju pdf-ov v jpg format pri vstavljanju pdf-jev v word dokumente.

- Domagoj Dujmović, Elektroprojekt

Pregledovanje na terenu

Bluebeam REVU prvenstveno uporabljamo za komentiranje prejete tehnične dokumentacije (večinoma v pdf formatu) s strani investitorjev in izvajalcev.
Preko programske opreme dodajamo opombe iz "snemanja" stanja na gradbišču in v proizvodnji. Praktičen je za izdelavo enostavne skice v merilu kot dodatek tehnični dokumentaciji. Prav tako pa tudi za standardno urejanje pdf dokumentov in dodajanje žigov, vodnih žigov, oznak zaupnosti, dodajanje varnostnih elementov dokumentu, digitalni podpis in podobno.

Večino predmetov je mogoče takoj popraviti in označiti na terenu, kar pospeši celoten proces.

Lara